Pop-Up's kennelblogg

Hösten är här....Övrigt

Posted by Madeleine Bergendahl Tue, September 11, 2018 17:23:20

11/9 Idag kan man riktigt känna att hösten är här. Det regnar och är riktigt ruggigt smiley
Alla valpar har flyttat till sina nya familjer och rapporterna säger att det går jättebra!! Jag har inte förväntat mig något annat men det ändå skönt att få det bekräftat. Harrys bror bor i Eskilstuna och han blev döpt till Sune. Svantes bröder bor i Hallstahammar och i Älvsjö. Messi som bor närmast kommer hit för klippning och har redan hunnit vara här tillsammans med storebror Milton som är en mellanpudel på 9 år.

Blog imageMessi

Svante fick följa med Suzanne hem i söndags, ska få lite socialträning i Barkarö. Det är en bra ålder att få testa på nya miljöer och träffa nya människor. Han kommer tillbaka om 3 veckor. Harry är fortfarande kvar hos oss men ska flytta hem till Åsa och hennes flock efter Pudelklubbens utställning den 29 sept.
Blog imageHarry
Blog imageSvante

Annars börjar livet komma tillbaka till sin vanliga lunk efter en ganska jobbig sommar. Thords operation har gått otroligt bra men det var några jobbiga veckor i början. Sen kom skörden, mycket tidigare än normalt men med hjälp av våra duktiga söner och äldsta barnbarnet Erik gick det också bra men tog ganska mycket kraft i den extrema värmen. Fredrik är pappaledig och behövde lite assistans med sitt lilla yrväder Isabelle när han hade ansvaret för torkningen av säden. Hon är ljuvligt glad och pigg och ääälskar hundarna. De har väl aldrig fått så många promenader som när Isabelle varit här smiley
Blog imageDet har inte blivit så många utställningar i sommar och det har känts helt OK. Har varit till Norrköping i början av juni och det gick riktigt bra för oss trots 30 graders värme. Både Märta och Doris blev bäst i rasen.

I slutet av juli var Åsa och jag i Västerås, första dagen på SKKs utställning och dag 2 var det Pudelklubbens special på samma plats. China fick debutera nu när Märta är färdig champion och dom inte behöver konkurrera med varandra. Dag 1 blev Märta BIR och China fick certet för mellanpudeltikarna. Dag två fick inte Märta CK men China fick återigen certet men det som nästan var roligast var att Solveigs bror Singo som aldrig varit på en utställning var anmäld och han vann sin klass och fick CK i hård konkurrens och det som kortklippt och ganska blek i färgen. Han är dock en riktigt välkonstruerad hund och det såg den här domaren. Riktigt skoj och matte var mer än nöjd med sin duktiga kille.
12 aug. bar det av till Askersund. Nu hade den värsta värmen gett sig och det var mer normal temperatur. Det kom till och med lite regn men vad gjorde det när resultaten lyste upp dagen smiley
Doris blev tvåa och fick cert igen. China vann juniorklassen före sin söta kullsyster Ester. Märta vann en hård championklass men i bästa tikklass fick hon se sig slagen av lillstumpan China !!! Hon fick nu sitt fjärde cert på lika många försök och blev dessutom BIR!! Ja, vad säger man.....det är bara att glädjas åt framgångarna när man kan.


Sommar och SOL!!Övrigt

Posted by Madeleine Bergendahl Tue, July 24, 2018 15:03:23

24 juli. Idag blir Julis pojkar 9 v. Kan inte fatta att tiden gått så otroligt fort. De är två härliga individer fulla av liv. Underbara till sättet och riktiga glädjespridare. Den större av hanarna, Pop-Up´s Pure Happiness "Harry" stal mitt hjärta direkt och när Åsa kom hit och tittade stal han hennes också. Vi beslutade att han blir kvar hos oss på samma villkor som vi samäger alla tikar som bor hos Åsa. Han kommer alltså att ha två familjer som får möjligheten att älska och skämma bort honom smiley

Blog imageDet är Harrys "farmor" Marthe Norström som tagit de fantastiska bilderna av valparna. Hon var här när valparna var 7 veckor gamla.
Blog imageBlog image
Maggies valpar blev 6 v i söndags. De är pigga och alerta och leker väldigt bra tillsammans med Julis pojkar. % underbara valpar. Har fortfarande inte kunna bestämma vem av dem som ska stanna här. De är väldigt lika både till sätt och utseende.


Julis valpar 6 v och Maggies 3 vParning och valpar

Posted by Madeleine Bergendahl Tue, July 03, 2018 20:56:32


3 juli. Idag har jag skjutsat Thord till Löwenströmska sjukhuset för att ta bort agrafferna i såret. Det såg jättefint ut så nu gäller det bara att sakta men säkert börja träna för att återfå rörligheten mer. Ska tillbaka efter tre månader för koll.

Maggies valpar blev tre veckor i söndags. De har blivit avmaskade och börjat smaka på lite färskfoder. Är väldigt ivriga och smackar och kladdar så det står härliga till smiley

Blog imageEn av Maggies kladdiga pojkar


Julis pojkar blir sex veckor idag! Där är det full fart! Fast de inte är särskilt stora går det i 100 knyck smiley
De är inte lika intresserade av mat som Maggies valpar men äter och det är jag glad över. Juli har stängt igen sin matbar så det vill till att killarna slafsar i sig lite för egen maskin. De väger 780 och 700 gr medan Maggies valpar redan väger mellan 800-880 gr. Kan nog utgå från att Julis pojkar båda blir toy.
Valparna växer och Thords knä lParning och valpar

Posted by Madeleine Bergendahl Tue, June 26, 2018 09:21:52

26 juni. Nu går det framåt på flera fronter. Thord tränar på och hans knä blir hela tiden bättre och bättre. I går kväll var vi till skogen, jag fick märka på några träd med ett yxhugg för de ska tas ner av skogsmaskinen som avverkar. Thord var med och instruerade smiley Det trodde nog ingen av oss för två veckor sedan. Nästa tisdag är det dags för återbesök med stygnborttagning och det blir säkert skönt.

Julis pojkar blir 5 veckor idag!!! De var ute i valphagen första gången igår....härligt. Kan väl inte påstå att de sprang omkring så värst mycket, det var mer ett litet tultande. Gräset var lite väl långt men det har Erik varit här och och fixat. De hittade på den lilla tygburen och kröp in där efter en stund och somnade. Underbart för valparna. Juli diar inte så mycket längre så jag försöker att motivera killarna till att äta "riktig" mat istället. Går ganska bra men inte är det stora portioner de får i sig....jag som är mellanpudelmänniska i botten blir lite lätt frustrerad..... mellanvalpar äter alltid med god aptit.

Juli och hennes pojkar på "grönbete"

Maggies dvärgpojkar blev två veckor den 24 juni, alla har öppnat ögonen och börjar likna pudlar

Valpar som växer och nytt knä för ThordParning och valpar

Posted by Madeleine Bergendahl Mon, June 18, 2018 09:17:05

18 juni. Förra måndagen fick Thord en ny knäled inopererad. Allt gick bra och jag fick hämta hem honom från Lövenströmska sjukhuset redan dagen efter. Han har självklart ont och tycker att det är frustrerande att inte kunna göra så mycket. Vill att tiden ska gå i raketfart men det kan jag tyvärr inte fixa. Bara att träna på och se fram emot att slippa ha ont.

Både Maggies och Julis valpar växer och frodas. Ökar bra i vikt och tikarna samsas utmärkt tillsammans i sovrummet. Thord sover på undervåningen så vi har båda sängarna för oss själva. Julis pojkar har blivit introducerade till Vom & Hundemat för valpar men avstod vänligt men bestämt....jag fortsätter att bjuda så ska det väl smaka någon dag. Mellanvalparna är mycket enklare, smakar "riktig" mat vid 3 veckors ålder, i det fallet har storleken verkligen betydelse smiley


Julis valpar 3 veckorParning och valpar

Posted by Madeleine Bergendahl Tue, June 12, 2018 21:41:45

12 juni. Idag blir Julis valpar tre veckor. Tiden går så himla fort. De är avmaskade och imorgon ska vi försöka fresta med lite "riktig" mat. Undrar hur det ska gå.Det är tyvärr bara hanarna som är kvar. Tiken började skrika när hon var två veckor och trots alla försök kunde varken veterinären eller jag rädda henne. Kan bara konstatera att något var fel och det är tyvärr sånt som händer. Ingen kan svara på vad det var och varför, bara att något var fel. Det har hänt förut men är alltid lika smärtsamt och frustrerande. Jag hade planerat att spara henne och det kändes så ledsamt och tråkigt. Juli, som var den som insåg först att något var fel, blev lugn när det blev tyst och lugnt i valplådan igen. Hundar har kvar mycket av sina grundinstinkter och har väldigt mycket intuition, något som vi människor till stor del tappat...

Tacksam att hanarna är pigga och alerta och de ser vääääldigt gulliga och trevliga ut smiley

Maggie har valpat....och lite tillParning och valpar

Posted by Madeleine Bergendahl Tue, June 12, 2018 21:30:09

10 juni. Igår, lördag var planen att jag skulle bada o klippa Vera och sammanstråla med Åsa och Mattias i Leksand för att ställa ut Vera och Märta på söndagen. Nu blev det inte riktigt så. Lördag morgonen började med att jag konstaterade att äldsta sonenfyllt ogrässprutan med vatten ur vår brunn och tömt hela brunnen på vatten smileyDet var bara brunaktigt vatten som sipprade ur kranarna. Fick hämta vatten i flaskor och Vera som skulle badas fick som omväxling göra det i Magnus badkar. Det gick bra men var lite frustrerande. Nåja, det tog lite extra tid men fram på eftermiddagen var jag klar för avfärd. Tempade Maggie det sista jag gjorde, hon hade 38,1 och det är helt normalt och jag kunde åka i lugn och ro.........trodde jag!!! Kom fram till Leksand, träffade Åsa o Mattias, satte upp tältet på utställningsplatsen och åkte till den vackra Tällbergsgården där vi skulle bo. När vi kom fram gick vi en promenad med hundarna innan vi skulle gå och äta middag. DÅ ringde Suzanne som hjälper mig med hundarna när jag är borta och säger att hon tror att Maggie är på väg att valpa smiley 5 dagar för tidigt!! Hon hade tempat henne och då låg hon på 37,4. När tiken är i slutet av en dräktighet förbereder sig kroppen på en kommande valpning och ett av tecknen är att hormonsvängningar gör att tempen kan hoppa lite upp o ner och det är helt normalt. När valpningen väl startar inleds öppningsskedet och då går tempen ner lågt, runt 37 grader och ligger lågt hela tiden tills själva utdrivningsskedet startar och tiken får synliga sammandragningar. Jag bad Suzanne tempa henne igen om en halvtimma, hade tempen stigit igen skulle det vara lugnt. Det hade den inte utan tvärt om gått ner lite till. Bara att lämna tillbaka rumsnyckeln och sätta sig i bilen och åka hem igen.

Väl hemma kunde jag konstatera att Maggie låg i öppningsfasen och då är det bara att vänta. Hade Maggie hos mig på natten för att kunna massera hennes mage och göra det lite lindrigare för henne. Vi väntade hela natten i lite smådvala men kunde konstatera att hon hade en lång öppningsfas. Fördelen med det är att valpningen brukar gå lätt men det är samtidigt frustrerande att vänta så länge på att något ska hända.
Kl 11:15 började hon ha sammandragningar och en dryg timma senare kom första valpen, sedan tog det drygt 1:45 min innan alla tre pojkarna hade kommit. Hon var helt fantastiskt duktig min Maggie och valparna var alla kolsvarta, blanka och pigga och alerta. Hittade matbaren direkt och fick sitt första mål mat bara minuter efter sin ankomst.


Nu har Solveigs valpar flyttat!Parning och valpar

Posted by Madeleine Bergendahl Wed, June 06, 2018 14:44:56

6 juni. Idag har den sista av Solveigs valpar flyttat. Det känns både tråkigt men samtidigt skönt och alla valpar har fått helt fantastiska nya familjer. Det här har varit en väldigt lätt kull att ha, valparna har varit väldigt okomplicerade. De var lite ojämna storleksmässigt men annars väldigt lika till sättet. Att det skulle skilja i storlek var jag väl medveten om, parar man en större hund efter lite större linjer med en lite mindre hund efter små föräldrar blir inte alla mitt emellan utan några större, några mindre och någon i mitten. Det är det som är så spännande med avel, man vet aldrig riktigt hur det ska bli.


Alla får ursäkta att jag fortfarande inte har lärt mig att ta bilder i liggande format eftersom det är det bildformatet den här hemsidan är gjord i. smiley
Poppe, Lukas, Noah, Penny och Milton med sina nya ägare smiley

LYCKA TILL!!!smiley