Pop-Up's kennelblogg

Pop-Up's kennelblogg

Välkommen till Pop-Up's kennelblogg

Här kommer jag att skriva lite om det som händer hos oss och våra pudlar.

Puppy Of The Year!

UtställningPosted by Madeleine Bergendahl Tue, March 06, 2018 18:04:59
6/3 I söndags var Åsa och jag på en fantastisk tillställning; Puppy Of The Year 2017 på Grand Hotels vinterträdgård i Stockholm! Jag hade fått inbjudan att delta med Doris eftersom hon blev BIS-1 valp vid SKKs utställning i Västerås i april 2017. Alla valpar som under året placerat sig som 1a eller 2a hade fått en inbjudan och bara det är en stor ära. I inbjudan ingick Grand hotells uppskattade "Afternoon tea".


Det var så välorganiserat och trevligt. Hundarna som deltog var alla jättefina och lottades i par där en gick vidare till nästa omgång tills det bara var en tik och en hane kvar. Doris vann första omgången men gick inte vidare från omgång två men vad gjorde det!? Jag är så stolt och glad över min vackra och duktiga hund. Hon skötte sig exemplariskt. Alla fick en fin pokal och en maffig rosett som minne. Det här var verkligen en dag att minnas och det enda tråkiga är att det var sista gången det här anordnades på den här vackra och speciella platsen. Tänk att jag fått vara med här med min älskade Doris!


She did it again!!

UtställningPosted by Madeleine Bergendahl Fri, February 09, 2018 11:27:10
4/2 Idag hade Svenska Pudelklubbens mellansvenska avd. en officiell utställning i Gnesta tennishall. Åsa och jag gick upp i ottan för att vara på plats i god tid. Vi hade fyra hundar att fixa i ordning innan allt började. Jag hade dessutom lovat min goda vän Marita att jag skulle klippa på hennes uppfödning eftersom hon inte kunde göra så mycket pga sin värk. Självklart ställer man upp för goda vänner.

Först ut var lilla China, eller Pop-Up´s Cappuccina som hon heter i stamtavlan...hon var på sitt livs första inomhus event och hon klarade det galant. Glad och sprallig precis som vanligt. Lite för glad kanske smiley blev lite mycket hopp och studs, men vad gör det. Huvudsaken att hon får en positiv inställning. Hon blev tvåa bland mellanpudelvalparna med HP (hederspris)

Näst på tur var Igor. Han är såld men ägarna ville gärna ha hjälp med att få en bedömning på honom nu när han blivit stor. Stor och stor smiley han har nyss fyk´llt 9 månader men då går man bland de vuxna hundarna. Han är totalt otränad och med det i åtanke skötte han sig jättebra! Domaren Tiina Taulos från Finland tyckte att han var en läckerbit men lite för liten. Han fick strålande kritik men var som sagt lite för liten i hennes smak.

Sen krockade bedömningarna på våra sista hundar. Doris skulle in i en ring och bedömas av den italienska domaren Francesco Cochetti och Märta skulle samtidigt in i den andra ringen. Att den domaren föredrog lite större hundar visste vi ju redan och det låg Märta i fatet. Hon tyckte jättemycket om henne i typ men tyckte att hon också var för liten. Märtas första utställning utan CK.....

Doris föll däremot i smaken. Hon vann unghundsklassen med CK, vann också bästa tikklass med cert och avslutade med att bli BIR!!!! Vilken pärla hon är min vackra Doris. Dagens finaltävlingar slutade med att hon blev BIS-2!! Hon är bara 15 månader gammal så det är verkligen en bedrift.
Behöver jag säga att jag är otroligt stolt och glad över min hund!!


Stora Stockholm

UtställningPosted by Madeleine Bergendahl Tue, December 26, 2017 18:42:30
17 dec. Så var det då dags för årets sista utställning, den prestigefulla Stockholms Internationella Hundmässa!! Årets största utställning där alla vinnande hundar får Svensk Vinnartitel, som bästa junior, bästa tik-hane, bästa veteran.

Åsa och jag träffades redan på fredag kvällen för att tillsammans fira året som varit. Thord och Mattias brukar också vara med och fira men i år jobbade Mattias och Thord var hemma och plogade snö och eftersom hans onda knän inte gillar hårda betonggolv hoppade han över i år.
Vi åt middag ihop med goda vänner och hade en trevlig kväll. Klockan ringde redan 05:10 för att vi skulle hinna äta frukost, fixa lite med hundarna (Märta & Doris) och hinna vara på plats i god tid. Doris är 14 månader och går i juniorklass och ska därför mätas innan utställningen. Jag hade även lovat att visa Doris kullbror Enzo eftersom hans matte skulle visa sin mellanhane Simba i freestyle SM. Mellanpudlarna gick i en annan ring och därför hade Åsa och jag bestämt att jag visade Doris och Enzo i dvärgringen och Åsa visade Märta i mellanpudelringen.

Enzo var riktigt duktig och blev placerad som 3a av 6 i juniorklassen. I Doris klass var det också 6 juniortikar anmälda och den klassen vann min lilla stjärna, hon fick då titeln S JV-17 (Svenska juniorvinnare -17)!!! Hon blev därmed kvalificerad att delta på den största engelska utställningen Crufts 2018! Det slutade inte där, Doris blev också dagens bästa tik med cert och fick ännu en titel, SV-17 (svenska vinnare-17) hon blev slagen av hanen om Bäst i rasen men vad gjorde det? Ingenting, jag kunde inte vara stoltare och gladare över min vackra och duktiga hund!!
Doris i juniorklassen.
Min Doris eller som hon heter officiellt Pop-Up´s Yabadabadoo, S JV-17 SV-17 cert & BIM!!!!!!! Jag vet inte om alla förstår hur stort det här är? Jag fattar det knappt själv.

Hanen som blev BIR var den jag parade Maggie med, CH Pandorans Fernando Noir.

I ringen intill gjorde Åsa och Märta också succé, Märta vann en stor unghundsklass (8 tikar) och blev också hon bästa tik med titeln Svensk vinnare -17!!!! Wow, wow, wow!!! Hon fick sitt 7e cert.....ja, vad säger man??? hon är en pärla våran vackra Märta eller som hon heter i stamtavlan Kemppi´s Day Of Dream. Märta blev även Bäst i rasen BIR!!!! Det betydde att hon skulle delta i finaltävlingarna i stora ringen.

Jag fick den stora äran att visa Märta i finalen och även om jag hållit på länge och har fått titeln Svensk Vinnare var det första gången jag fick möjligheten att springa in med en hund i strålkastarskenet på Stora Stockholm. En häftig känsla! Märta skötte sig exemplariskt och blev utplockad som en av finalisterna men hon blev inte någon av de fyra hundarna som placerade sig. Åsa och jag var otroligt stolta och glada ändå, den här dagen kommer vi att komma ihåg länge.......

Tur & retur Göteborg

UtställningPosted by Madeleine Bergendahl Sat, October 28, 2017 07:52:28
Fredagen den 14 okt. kom Åsa hit och med sig hade hon Märta och Stina. Tillsammans med mig, Vera och Doris placerade vi in oss i bilen och drog till Göteborg för att under lördagen delta på Pudelklubbens Västra avdelnings sista utställning för året.
Vi bodde på ett bra hotell som gick lätt att hitta till och som dessutom låg nära utställningen. Vi har bott där en gång förut och då hittade vi en bra restaurang med kinamat och dit gick Åsa och hämtade gottigott som vi festade på under kvällen. Hundarna tycker det är mysigt att bo på hotell, mycket mys och så får man ligga i sängen smiley
Göteborg bjöd på regn och det gillar inte vi som har badat och fönat pudelpäls för att hundarna ska se fina ut. Men det är bara att gilla läget, ut och rasa av sig ordentligt måste man oavsett väder. Tur att vi hade med oss varsin liten handfön så de värsta lockarna kunde blåsas bort. Gillar domaren hunden så tror jag inte att det är så väldigt petigt och att allt måste vara perfekt.

Det var två domare som dömde, Nadezda Klirova från Tjeckien dömde dvärg och toy
Michael Ganzer, Sverige dömde mellan och stor.
Vi kan glatt konstatera att domarna gillade våra hundar trots lite krull smiley
Först ut var Pop-Up´s Yabadabadoo "Doris" som är dvärg och junior. Hon vann sin klass och fick CK (championatkvalitet).
Pop-Up´s What Can I Tell You "Vera" var anmäld i öppenklass och även hon vann sin klass med CK. I bästa tikklass visade jag Doris och Åsa Vera. Båda skötte sig jättefint men det var bara Doris som placerade sig. Hon vann och blev bästa tik med cert och inte nog med det......hon blev även BIR!!!! Wow, säger jag, Doris är en pärla och visar sig jättefint trots att hon bara är 1 år och inte utställd så många gånger.

Sist ut var mellanpudlarna. Kemppi´s Day Of Dream "Märta" är inte heller så gammal, har just fyllt 16 mån. och skulle gå i unghundsklassen för första gången. Det var stor konkurrens bland mellantikarna men Märta var lika duktig som hon brukar och vann sin klass med CK och vann även hon bästa tikklassen med cert och precis som Doris blev också Märta BIR!!!! Vilken dag! Två hundar i Best In Show-finalen!!!!

Märta fick den gröna fjärdeplatsrosetten och Doris den gula tredjeplatsrosetten!! Vi är så stolta och glada för våra inte bara fina, utan också otroligt duktiga hundar!!
Vi fick nästan inte plats i bilen med alla fina priser och resan hem gick väldigt lätt.....
Doris BIS-3!

Märta BIR och BIS-4!!Utställning i Gnesta

UtställningPosted by Madeleine Bergendahl Sun, October 08, 2017 16:44:03
1 okt. Idag arrangerade Pudelklubbens mellansvenska avd. en officiell utställning i Gnesta Tennishall. Det var som vanligt ett trevligt arrangemang. Det var två inbjudna domare från England som skulle bedöma alla hundar.
Åsa och jag slog följe från Läggesta så vi var på plats samtidigt och kunde hjälpas åt att få in alla våra pinaler. Det började med mätning av alla hundar under 15 mån. ålder och den enda vi behövde mäta, för sista gången, var Märta. Hon blev nu slutligt inmätt som mellanpudel. Hon är inte en speciellt stor mellanpudel men det behöver hon verkligen inte vara, liten och söt med många rastypiska drag är jag mer än nöjd med smiley

Dvärg och toy dömdes av Sandra Dennison och Vera var första hund att bli bedömd. Hon var jätteduktig, blev 2a i sin åldersklass och slutade också som 2 bästa dvärgtik. Duktiga Vera smiley

Efter dvärgarna var det toypudlarnas tur och eftersom vi inte hade någon toy med blev det tid för fika och rastning av hundarna.
Inför nästa storlek, som var storpudel byttes det även domare. Roger Bayliss skulle döma både stor och mellanpudel.

Jag hade Igor, eller som han heter officiellt, Pop-Up´s Game On, med som mellanvalp. Eftersom han var hos mig medan husse och matte var på semester tänkte jag att han kunde få prova på utställningslivet. Han klarade det minst sagt galant. Vi hade inte haft tid att träna något speciellt men vad gjorde det?! Igor är verkligen ett naturbarn. Han visade upp sig från sin allra bästa sida och blev utsedd till dagens bästa mellanpudelvalp!! Vilken debut smiley
Efter valparna var det de vuxna mellanpudlarnas tur. Jag visade Märta som gick första gången i unghundsklassen. Hon vann sin klass och inte nog med det, hon blev även bästa tik med cert och inte nog med det heller.....hon blev även bäst i rasen BIR!!!


Det betydde att vi hade två hundar med i eftermiddagens finaltävlingar. Igor i BIS-valp och Märta i BIS-vuxen.

Domare för valpfinalen var Sandra Dennison och hon gillade Igor så pass mycket att hon utsåg honom till dagens bästa valp!! Att bli BIS-1 valp på sin första utställning är inte dåligt, duktiga Igor! Men efter en riktigt lång dag var Igor så trött så han ville sitta på BIS podiet smiley
BIS-1 valp, Pop-Up´s Game On "Igor"

Så var dagen på väg mot sitt slut, the final finale, var Bäst in Show som dömdes av Roger Bayliss och där var det ärtiga Märta som drog det längsta strået och fick kliva upp på BIS-podiet!!!
Det är nästan lite overkligt!!! Att ha både BIS-valp och BIS-vuxen på samma utställning. Åsa och jag kunde otroligt glada och nöjda packa ihop alla våra grejer och fina vinster och styra kosan hemåt. En dag som den här lever man länge på
BIS-1 Kemppi´s Day Of Dream "Märta"


Dag två

UtställningPosted by Madeleine Bergendahl Mon, August 14, 2017 13:17:42
Söndag 13 aug. bar det av i ottan till Askersund igen. Det är inget latmansjobb att vara hundutställare!

Idag var Maggie, Doris och Vera med igen men det var bara Vera som var anmäld, ja förutom Märta och Stina förstås. Stina lämnade w.o. idag också så det var bara Märta som skulle ställas bland mellantikarna. Vera var först ut och hon var jätteduktig!!!! Pinnade på så bra att hon slutade dagen med att bli 2 bästa tik med r-cert &r-cacibsmiley

Märta var lite segare idag och det är ju inte speciellt konstigt, hundarna blir också trötta av att flänga fram och tillbaka i två dagar. Hon vann sin klass och slutade som trea bästa tik med r-cert och det är mer än godkänt!!


Utställning i Askersund

UtställningPosted by Madeleine Bergendahl Mon, August 14, 2017 13:06:14
14 aug. Åsa och jag har varit i Askersund på utställning lördag och söndag. Det var Pudelklubbens mellansvenska avd. som stod som arrangörer på lördagen. Eftersom Suzanne fortfarande har ont i sin fot måste Thord ta hand om hundarna som är kvar hemma när jag åker. Lovade att ta med så många jag kunde för att underlätta. Av den anledningen anmälde jag Maggie också, när hon ändå följde med kunde jag ju ställa henne i championklass även om hon inte varit på utställning sedan i april. Doris fick också följa med, hon kommer inte när husse ropar och han har inte tid att stå på trappan och vänta när Doris leker med sina äpplen, träbitar eller vad hon hittat smiley

Åsa hade Märta och Stina med men Stina bestämde vi fick stå över. Hon har nyss löpt och var inte särskilt road. Man ska inte utsätta hundar för jobbiga saker när man inte måste. Hon går med svansen i topp men tycker att det är jobbigt att stå på bordet och då ska man slippa.

Först ut var Märta, jag fick förtroendet att visa henne och det är en fröjd. Hon gillar verkligen att visa upp sig smiley Vann juniorklassen med CK och inte nog med det, hon vann bästa tik-klassen också med cert och BIM!!! Bästa Märta, det är en riktig pärla <3

Kemppi´s Day Of Dream "Märta" 14 mån.

Näst på tur var Doris. Hon vann också juniorklassen med CK. Maggie gillade verkligen att få vara med!! Hon var så glad och sprallig. Vann championklassen av tre och i bästa tik visade Åsa henne, eftersom jag gick med Doris, och det räckte ända till första platsen!! Bästa Maggie!!! Doris kom på tredje plats med reserv-cert! Maggie slog sedan hanen och blev BIR (Bäst i rasen)

Jag var överväldigad och mer skulle det bli!! I Best In Show finalen blev Maggie BIS-1!!Min lilla stumpa tyckte domaren Joo Scherpes NL var dagens vackraste pudel!!

SE UCH Macarena z Koloru "Maggie" BIS-1 SPK ASkersund 12/8 2017

Pudelnationalen!

UtställningPosted by Madeleine Bergendahl Mon, July 31, 2017 17:43:25
26-27 juli gick Svenska Pudelnationalen av stapeln. En fantastisk tillställning där pudlar i olika storlekar och färger tävlar i utställning, agility, rally-lydnad och lydnad. Här visar man verkligen vilken komplett ras vi har. Det var jätteroligt att se alla hundar och deras ägare som på ett trevligt och lättsamt sätt visade vad de kunde.

Åsa och jag hade fått i uppdrag att duka och pynta till Pudelklubbens jubileumsmiddag på onsdagskvällen. I år firar Svenska Pudelklubben 75-års jubileum och det vill man givetvis fira i samband med det största Pudelevenemanget i Europa.

Vi träffades både måndag och tisdag för att handla och göra blomsterarrangemangen.
På onsdagen bar det av till Vilsta i Eskilstuna där allting redan var i full gång. Vi dukade och pyntade för 150 middagsgäster.

Fint blev det och trevligt var det med god mat och mycket trevlig stämning!!

Dagen efter var det tikarnas tur att tävla. Vi hade med oss Märta och Doris. Märta lyckades domaren mäta ner till dvärg, hur nu det gick till, men, men det är bara att gilla läget. Hon tävlade då mot bl.a Doris. Hon är en stor dvärg och både Märta och Doris fick strålande kritik men domaren tyckte att de var i största laget. Märta blev 2a och Doris 3a i juniorklassen, båda med CK.
Vackra Märta eller som hon heter officiellt, Kemppi´s Day Of Dream.
Det är min goda vän Marita Simring som tagit de vackra korten på våra hundar, TACK snälla Marita för det smiley
Pop-Up´s Yabadabadoo "Doris" 10 mån.
En stolt ägare med sin vackra hund!!!!


Next »