Pop-Up's kennelblogg

Pop-Up's kennelblogg

Välkommen till Pop-Up's kennelblogg

Här kommer jag att skriva lite om det som händer hos oss och våra pudlar.

Tur & retur Göteborg

UtställningPosted by Madeleine Bergendahl Sat, October 28, 2017 07:52:28
Fredagen den 14 okt. kom Åsa hit och med sig hade hon Märta och Stina. Tillsammans med mig, Vera och Doris placerade vi in oss i bilen och drog till Göteborg för att under lördagen delta på Pudelklubbens Västra avdelnings sista utställning för året.
Vi bodde på ett bra hotell som gick lätt att hitta till och som dessutom låg nära utställningen. Vi har bott där en gång förut och då hittade vi en bra restaurang med kinamat och dit gick Åsa och hämtade gottigott som vi festade på under kvällen. Hundarna tycker det är mysigt att bo på hotell, mycket mys och så får man ligga i sängen smiley
Göteborg bjöd på regn och det gillar inte vi som har badat och fönat pudelpäls för att hundarna ska se fina ut. Men det är bara att gilla läget, ut och rasa av sig ordentligt måste man oavsett väder. Tur att vi hade med oss varsin liten handfön så de värsta lockarna kunde blåsas bort. Gillar domaren hunden så tror jag inte att det är så väldigt petigt och att allt måste vara perfekt.

Det var två domare som dömde, Nadezda Klirova från Tjeckien dömde dvärg och toy
Michael Ganzer, Sverige dömde mellan och stor.
Vi kan glatt konstatera att domarna gillade våra hundar trots lite krull smiley
Först ut var Pop-Up´s Yabadabadoo "Doris" som är dvärg och junior. Hon vann sin klass och fick CK (championatkvalitet).
Pop-Up´s What Can I Tell You "Vera" var anmäld i öppenklass och även hon vann sin klass med CK. I bästa tikklass visade jag Doris och Åsa Vera. Båda skötte sig jättefint men det var bara Doris som placerade sig. Hon vann och blev bästa tik med cert och inte nog med det......hon blev även BIR!!!! Wow, säger jag, Doris är en pärla och visar sig jättefint trots att hon bara är 1 år och inte utställd så många gånger.

Sist ut var mellanpudlarna. Kemppi´s Day Of Dream "Märta" är inte heller så gammal, har just fyllt 16 mån. och skulle gå i unghundsklassen för första gången. Det var stor konkurrens bland mellantikarna men Märta var lika duktig som hon brukar och vann sin klass med CK och vann även hon bästa tikklassen med cert och precis som Doris blev också Märta BIR!!!! Vilken dag! Två hundar i Best In Show-finalen!!!!

Märta fick den gröna fjärdeplatsrosetten och Doris den gula tredjeplatsrosetten!! Vi är så stolta och glada för våra inte bara fina, utan också otroligt duktiga hundar!!
Vi fick nästan inte plats i bilen med alla fina priser och resan hem gick väldigt lätt.....
Doris BIS-3!

Märta BIR och BIS-4!!Utställning i Gnesta

UtställningPosted by Madeleine Bergendahl Sun, October 08, 2017 16:44:03
1 okt. Idag arrangerade Pudelklubbens mellansvenska avd. en officiell utställning i Gnesta Tennishall. Det var som vanligt ett trevligt arrangemang. Det var två inbjudna domare från England som skulle bedöma alla hundar.
Åsa och jag slog följe från Läggesta så vi var på plats samtidigt och kunde hjälpas åt att få in alla våra pinaler. Det började med mätning av alla hundar under 15 mån. ålder och den enda vi behövde mäta, för sista gången, var Märta. Hon blev nu slutligt inmätt som mellanpudel. Hon är inte en speciellt stor mellanpudel men det behöver hon verkligen inte vara, liten och söt med många rastypiska drag är jag mer än nöjd med smiley

Dvärg och toy dömdes av Sandra Dennison och Vera var första hund att bli bedömd. Hon var jätteduktig, blev 2a i sin åldersklass och slutade också som 2 bästa dvärgtik. Duktiga Vera smiley

Efter dvärgarna var det toypudlarnas tur och eftersom vi inte hade någon toy med blev det tid för fika och rastning av hundarna.
Inför nästa storlek, som var storpudel byttes det även domare. Roger Bayliss skulle döma både stor och mellanpudel.

Jag hade Igor, eller som han heter officiellt, Pop-Up´s Game On, med som mellanvalp. Eftersom han var hos mig medan husse och matte var på semester tänkte jag att han kunde få prova på utställningslivet. Han klarade det minst sagt galant. Vi hade inte haft tid att träna något speciellt men vad gjorde det?! Igor är verkligen ett naturbarn. Han visade upp sig från sin allra bästa sida och blev utsedd till dagens bästa mellanpudelvalp!! Vilken debut smiley
Efter valparna var det de vuxna mellanpudlarnas tur. Jag visade Märta som gick första gången i unghundsklassen. Hon vann sin klass och inte nog med det, hon blev även bästa tik med cert och inte nog med det heller.....hon blev även bäst i rasen BIR!!!


Det betydde att vi hade två hundar med i eftermiddagens finaltävlingar. Igor i BIS-valp och Märta i BIS-vuxen.

Domare för valpfinalen var Sandra Dennison och hon gillade Igor så pass mycket att hon utsåg honom till dagens bästa valp!! Att bli BIS-1 valp på sin första utställning är inte dåligt, duktiga Igor! Men efter en riktigt lång dag var Igor så trött så han ville sitta på BIS podiet smiley
BIS-1 valp, Pop-Up´s Game On "Igor"

Så var dagen på väg mot sitt slut, the final finale, var Bäst in Show som dömdes av Roger Bayliss och där var det ärtiga Märta som drog det längsta strået och fick kliva upp på BIS-podiet!!!
Det är nästan lite overkligt!!! Att ha både BIS-valp och BIS-vuxen på samma utställning. Åsa och jag kunde otroligt glada och nöjda packa ihop alla våra grejer och fina vinster och styra kosan hemåt. En dag som den här lever man länge på
BIS-1 Kemppi´s Day Of Dream "Märta"


Dag två

UtställningPosted by Madeleine Bergendahl Mon, August 14, 2017 13:17:42
Söndag 13 aug. bar det av i ottan till Askersund igen. Det är inget latmansjobb att vara hundutställare!

Idag var Maggie, Doris och Vera med igen men det var bara Vera som var anmäld, ja förutom Märta och Stina förstås. Stina lämnade w.o. idag också så det var bara Märta som skulle ställas bland mellantikarna. Vera var först ut och hon var jätteduktig!!!! Pinnade på så bra att hon slutade dagen med att bli 2 bästa tik med r-cert &r-cacibsmiley

Märta var lite segare idag och det är ju inte speciellt konstigt, hundarna blir också trötta av att flänga fram och tillbaka i två dagar. Hon vann sin klass och slutade som trea bästa tik med r-cert och det är mer än godkänt!!


Utställning i Askersund

UtställningPosted by Madeleine Bergendahl Mon, August 14, 2017 13:06:14
14 aug. Åsa och jag har varit i Askersund på utställning lördag och söndag. Det var Pudelklubbens mellansvenska avd. som stod som arrangörer på lördagen. Eftersom Suzanne fortfarande har ont i sin fot måste Thord ta hand om hundarna som är kvar hemma när jag åker. Lovade att ta med så många jag kunde för att underlätta. Av den anledningen anmälde jag Maggie också, när hon ändå följde med kunde jag ju ställa henne i championklass även om hon inte varit på utställning sedan i april. Doris fick också följa med, hon kommer inte när husse ropar och han har inte tid att stå på trappan och vänta när Doris leker med sina äpplen, träbitar eller vad hon hittat smiley

Åsa hade Märta och Stina med men Stina bestämde vi fick stå över. Hon har nyss löpt och var inte särskilt road. Man ska inte utsätta hundar för jobbiga saker när man inte måste. Hon går med svansen i topp men tycker att det är jobbigt att stå på bordet och då ska man slippa.

Först ut var Märta, jag fick förtroendet att visa henne och det är en fröjd. Hon gillar verkligen att visa upp sig smiley Vann juniorklassen med CK och inte nog med det, hon vann bästa tik-klassen också med cert och BIM!!! Bästa Märta, det är en riktig pärla <3

Kemppi´s Day Of Dream "Märta" 14 mån.

Näst på tur var Doris. Hon vann också juniorklassen med CK. Maggie gillade verkligen att få vara med!! Hon var så glad och sprallig. Vann championklassen av tre och i bästa tik visade Åsa henne, eftersom jag gick med Doris, och det räckte ända till första platsen!! Bästa Maggie!!! Doris kom på tredje plats med reserv-cert! Maggie slog sedan hanen och blev BIR (Bäst i rasen)

Jag var överväldigad och mer skulle det bli!! I Best In Show finalen blev Maggie BIS-1!!Min lilla stumpa tyckte domaren Joo Scherpes NL var dagens vackraste pudel!!

SE UCH Macarena z Koloru "Maggie" BIS-1 SPK ASkersund 12/8 2017

Pudelnationalen!

UtställningPosted by Madeleine Bergendahl Mon, July 31, 2017 17:43:25
26-27 juli gick Svenska Pudelnationalen av stapeln. En fantastisk tillställning där pudlar i olika storlekar och färger tävlar i utställning, agility, rally-lydnad och lydnad. Här visar man verkligen vilken komplett ras vi har. Det var jätteroligt att se alla hundar och deras ägare som på ett trevligt och lättsamt sätt visade vad de kunde.

Åsa och jag hade fått i uppdrag att duka och pynta till Pudelklubbens jubileumsmiddag på onsdagskvällen. I år firar Svenska Pudelklubben 75-års jubileum och det vill man givetvis fira i samband med det största Pudelevenemanget i Europa.

Vi träffades både måndag och tisdag för att handla och göra blomsterarrangemangen.
På onsdagen bar det av till Vilsta i Eskilstuna där allting redan var i full gång. Vi dukade och pyntade för 150 middagsgäster.

Fint blev det och trevligt var det med god mat och mycket trevlig stämning!!

Dagen efter var det tikarnas tur att tävla. Vi hade med oss Märta och Doris. Märta lyckades domaren mäta ner till dvärg, hur nu det gick till, men, men det är bara att gilla läget. Hon tävlade då mot bl.a Doris. Hon är en stor dvärg och både Märta och Doris fick strålande kritik men domaren tyckte att de var i största laget. Märta blev 2a och Doris 3a i juniorklassen, båda med CK.
Vackra Märta eller som hon heter officiellt, Kemppi´s Day Of Dream.
Det är min goda vän Marita Simring som tagit de vackra korten på våra hundar, TACK snälla Marita för det smiley
Pop-Up´s Yabadabadoo "Doris" 10 mån.
En stolt ägare med sin vackra hund!!!!


Utställning i Leksand

UtställningPosted by Madeleine Bergendahl Fri, June 16, 2017 15:00:58
11 juni. Imorse ringde klockan 04:30. Thord fick stanna hemma och sköta hundarna och Åsa hade en valp kvar så jag fick åka själv till Leksand. Nja, själv var jag ju inte. Solveig, Doris och Vera var med smiley
Jag fick upp tältet och det regnade inte på hela dagen så det var skönt. Solveig var först ut. Hon fyllde 2 år den 4 juni och kunde alltså, om vi hade flyt bli champion idag. Vi hade turen på vår sida, Solveig fick inte bara sitt sista cert utan blev dessutom BIR!! Härligt!! Hon har inte varit på en utställning sedan december men var inte det minsta ringrostig! En Pärla är hon, min Solveig smiley

Solveig från ett tidigare tillfälle.

Näst på tur var Doris. Hon skuttade lycklig och glad till sig en BIR-valp rosett.

Sist ut var Vera. Hon var riktigt duktig och vann sin klass och slutade sedan som dagens 3 bästa dvärgtik.

Finalringen låg ganska långt ifrån vår ring och när jag rivit tältet och skulle lasta av lite av all packning i bilen tog orken slut och jag valde att hoppa över finalerna och åka hem istället. Känner mig mer än nöjd med att hittills under 2017 ha fått tre nya champions i tre olika storlekar!

Norrköping

UtställningPosted by Madeleine Bergendahl Sun, June 04, 2017 19:12:54
4 juni. Igår var Åsa och jag på utställning i Norrköping. Det började småregna redan när vi körde in på parkeringen och höll på större delan av dagen. Usch och fy för regn när man ställer ut pälshundar smiley Nåja, hundarna bryr sig inte lika mycket som jag.
Först ut var Doris. Hon har fyllt 8 månader och är en härlig individ. Inte bara snygg utan supertrevlig också! Hon blev bästa tikvalp och fick sedan möta brorsan Enzo om BIR & BIM rosetterna. Den här gången drog Doris det längsta strået och blev BIR.

Näst på tur var lilla Vera. Hon blev slutligt inmätt som dvärg, vilket hon är med sina 30 cm. Hon ser mindre ut och bredvid dvärgen Doris 33,5 cm ser hon ut som en toy smiley
Hon är bara utställd två gånger, en gång som valp och en gång i juniorklass.

Nu gick hon första gången som unghund. Hon vann klassen och slutade som 4 bästa tik!! Duktiga Vera!!!

Sist, men inte minst, ut var ärtiga Märta. Åsa visade henne idag och hon vann en stenhård juniorklass av sju. Slutade sedan som trea bästa tik!!! Hon har en stil o resning som jag verkligen gillar smiley

Bästa Marita Simring fotade så bilder kommer.....

Utställning i Västerås

UtställningPosted by Madeleine Bergendahl Mon, May 01, 2017 14:20:20
22 april. WOW vilken dag!!!!! Jag och min trogna vapendragare Åsa har varit på Västmanlands KKs utställning i Västerås idag. Jag anmälde Maggie och hoppades att hon skulle få sitt sista cert för championtiteln. Att bara anmäla en hund är ju lite uselt så vi bestämde att även Märta och Doris skulle få följa med som träning. Doris har aldrig varit på en utställning och Märta har bara varit med en gång som valp.

Västeråshallen är stor och det är mycket ljud men hundarna tyckte ändå att det var OK. Maggie är ingen inomhus hund. Hon trivs mycket bättre på utomhusutställningar. Jag hoppades ändå att hon skulle göra sitt bästa. Domare var Birthe Scheel från Danmark, en domare jag aldrig visat hund för tidigare.

Först ut var Doris brorsa Enzo. Han heter Pop-Up´s Yalla Yalla i stamtavlan. Han var jätteduktig, matte har tränat honom jättebra. Han blev dagens bästa hanvalp. Så var det Doris tur, hon showade till sig förstaplatsen bland dvärgtikvalparna och fick så möta brorsan i BIR-BIM valp. Doris drog det längsta strået den här gången och skulle då tävla i finalen om dagens bästa valp.

Så var det då Maggies tur. Hon visade sig verkligen på sitt absolut bästa sätt!!! Älskade Maggie smiley hon blev bästa tik, fick sitt tolfte cert och blev med det Svensk utställningschampion!!!! Yippie!! Vilken lycka smiley

Efter dvärgarna var det toypudlarnas tur och eftersom lilla Juli blev champion i Strängnäs var hon inte anmäld utan vi hann med en välförtjänt kopp kaffe innan det var mellanpudlarnas tur. Märta är en väldigt vacker hund tycker jag. Hon har det mesta av vad jag vill se hos en mellanpudel. Hoppas hon blir någon cm större bara och det har hon förutsättningar för. Hennes mamma Asta var 33 cm 13 mån gammal och Märta är bara 10 mån. och är 35,5 cm.

Märta visade sig på sitt absolut bästa sätt med mig i snöret. Hon blev bäst juniortik av 4 st. Tävlade vidare med de andra tikarna som fått CK i bästa tik och kan man tänka sig. Hon vann bästa tik och fick sitt första cert!! Yippie igen!!smiley
Nu hade vi flyt.

Vi hann rasta hundarna, shoppa lite och ta ytterligare en kopp kaffe innan finalerna började. De inleddes med att kora dagens bästa valp. Det var alla vinnande valpar från alla raser som tävlat under dagen, ca 40 st. Doris blev utplockad i första gallringen, bara det en seger men inte nog med det.....hon slutade som dagen bästa valp!!!! BIS-1 på sin första utställning!!! Hon heter Pop-Up´s Yabadabadoo och det var ett passande namn idag smiley

Nu tog nästan luften slut men det var bara att ladda om, näst på tur var Märta som skulle tävla i gruppfinalen för gr 9, sällskapshundar, den största gruppen. Domare var Lisbeth Mach från Schweiz. Hon dömer över hela världen och räknas även som pudelspecialist Det var ca 30 raser representerade och Märta blev också utplockad i första gallringen. Hon fanns kvar även efter andra gallringen och blev slutligen placerad som Grupp 2!! Vilken otrolig dag!!! Behöver jag säga att vi var så otroligt stolta, glada och tacksamma över våra fantastiska hundar.
Resan hem gick väldigt lätt!!


Next »